Żywy ocet jabłkowy produkowany z całych jabłek. Cechy produktu: naturalnie fermentowany, żywe kultury bakterii, aktywne enzymy, niepasteryzowany,niesiarkowany, nieklarowany. Produkt przeznaczony do bezpośredniego spożycia i przetworów. Uwaga: osad na dole butelki i biały nalot lub kożuszek u góry (tzw.matka octowa) to cechy naturalne świadczące o wysokiej jakości produktu i aktywnym procesie dojrzewania.
O producencie: Biolas to mała firma z dużym doświadczeniem której właściciele mają cel tworzyć oraz rozpowszechniać praktyczną wiedzę oraz produkty mające realny wpływ na zdrowie każdego z nas. Dzięki małej produkcji rzemieślniczej udaje się zachować bardzo wysoką wartość produktów nie oszczędzając na składnikach jak to niestety ma miejsce w większych produkcjach. Produktami tej marki na pewno Państwo się nie zawiodą!
SKŁAD
Składniki: Jabłka 100%
Pojemność butelki: 700ml
DAWKOWANIE
Produkt różnorakiego użytku.
Zapraszamy do lektury artykułu "O occie jabłkowym" dostępnego na naszej stronie czas-zdrowia.pl w zakładce "Strefa wiedzy"
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej lub w lodówce. Uwaga: na etykiecie podana jest jedynie data butelkowania NIE data przydatności do spożycia. Ocet jest produktem bezterminowym i zachowuje przydatność konsumpcyjną nawet wiele lat.
Producent: Biolas Joanna i Tomasz Kardynia Łaz 3 66-003 Zabór