• NATTOKINAZA NSK-SD 20® NATTO BACILLUS SUBTILIS

Nattokinaza to enzym, który produkowany jest przez bakterie Bacillus subtilis podczas procesu fermentacji ziaren soi, czyli podczas przygotowywania tradycyjnej japońskiej potrawy „natto”, od której to nattokinaza wzięła nazwę. Samemu enzymowi przypisuje się działanie trombolityczne, czyli zapobiegające tworzeniu się skrzepów krwi.

48.00
szt. Do przechowalni
Dostępność 3 szt.
Waga 0.15 kg

Nattokinaza - NSK-SD 20® 30 kapsułek

Nattokinaza to enzym, który produkowany jest przez bakterie Bacillus subtilis podczas procesu fermentacji ziaren soi, czyli podczas przygotowywania tradycyjnej japońskiej potrawy „natto”, od której to nattokinaza wzięła nazwę.

Samemu enzymowi przypisuje się działanie trombolityczne, czyli zapobiegające tworzeniu się skrzepów krwi. Działanie to wynika z trzech właściwości tego enzymu:

• bezpośredniego rozkładu fibryn

• aktywowania substancji sprzyjających ich degradacji

• inaktywacji substancji hamujących ich niszczenie

Co więcej, w naszej Nattokinazie nie znajduje się witamina K2. Choć sama w sobie nie jest szkodliwa, a wręcz potrzebna w organizmie ludzkim, jednak osoby zmagające się z problemami naczyniowymi powinny monitorować jej spożycie. Może ona bowiem osłabiać działanie leków przeciwzakrzepowych

Dodatkowo, badania pokazują pozytywny wpływ Nattokinazy w redukcji zbyt wysokiego ciśnienia krwi.  

Sposób użycia: 1 kapsułkę dziennie połknąć i popić dużą ilością wody po posiłku. 

Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci

Osoby przyjmujące leki powinny przed użyciem skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym. Zaleca się przerwanie stosowania w trakcie menstruacji. 

Składnik aktywny 1 kapsułka
Nattokinaza NSK-SD® (2000 FU/kaps.)  100 mg

 

Składniki: Substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna, nattokinaza NSK-SD® pozyskiwana ze sfermentowanej soi. Skład kapsułki: celuloza roślinna.

Nie zawiera skorupiaków, jaj, ryb, orzechów, składników mlecznych, selera, gorczycy, sezamu.

Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących.

Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.

Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. z o.o. ul. Granitowa 3/14, 02-681 Warszawa