• NAC N-acetylo-L-cysteina 520mg 90szt

28.00
szt. Do przechowalni
Dostępność 6 szt.
Waga 0.2 kg

Od zawsze twierdzimy, że świadome żywienie to coś więcej niż dbałość o prawidłowe funkcjonowanie całego organizmu - to przede wszystkim aktywny styl życia. Dlatego oferujemy Ci możliwość sięgnięcia po wyjątkowy produkt, który w pełni odpowiada Twoim aktualnym potrzebom i preferencjom. N-acetylocysteina (NAC) to N-acetylowana pochodna L-cysteiny, czyli siarkowego aminokwasu endogennego, który naturalnie występuje w organizmie człowieka. Po zażyciu doustnym NAC jest prawie w całości metabolizowana w wątrobie do cysteiny, a następnie do glicyny i glutationu. Glicyna jest aminokwasem, który pełni rolę neurotransmitera. Odgrywa również ważną rolę w procesie produkcji hormonów. Glutation uważany jest za jeden z najsilniejszych naturalnych przeciwutleniaczy*

image Naturalny aminokwas
image Bez dodatków i wypełniaczy

Suplementy YANGO produkowane są zachowując najwyższe rygory kontroli jakości. Dba się o odpowiednie stężenie substancji czynnych i całkowite bezpieczeństwo produktów. W ten sposób możemy skutecznie pomóc Ci w osiągnięciu zamierzonych celów. Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć. *https://mito-med.pl/artykul/19-korzysci-zdrowotnych-glutationu SKŁAD Skład: N-acetylo-L-cysteina (NAC).  Skład kapsułki: Celuloza roślinna.

Składnik aktywny 1 kapsułka 2 kapsułki
N-acetylo-L-cysteina 430 mg 860 mg

  DAWKOWANIE Zalecane dawkowanie: 1 kapsułka 2 razy dziennie. Sposób użycia: Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody, po posiłku. Informacja: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Ostrzeżenie: Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym. Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. z o.o. Masa netto: 46,8 g Główny Inspektorat Sanitarny: 2021/06/10/SD/EE3945